• 06-51055466
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Content marketing

Content marketing is een strategische marketing benadering die zich richt op het creëren en verspreiden van waardevolle, relevante en consistente informatie om de doelgroep te bereiken en behouden met als doel winstgevende acties van klanten te stimuleren. 

In plaats van je product of dienst op de traditionele manier op de markt te zetten, verstrek je relevante en waardevolle content aan je prospects en klanten waarmee je ze helpt hun problemen op te lossen.

Bovenstaande tekst plaats ik nogmaals, ditmaal streep ik enkele woorden door:

In plaats van je product of dienst op de traditionele manier op de markt te zetten, verstrek je relevante en waardevolle content aan je prospects en klanten waarmee je ze helpt hun problemen op te lossen.

Dat is het verschil tussen content marketing en gewone marketing communicatie. Het gaat erom dat je je klanten en prospects helpt hun problemen op te lossen met relevante én waardevolle content. 

Weet waar men naar op zoek is

De aandacht krijgen van je klanten is één van de grootste marketing uitdagingen. Vooral online wordt men geconfronteerd met enorm veel informatie. Om de aandacht te krijgen zul je moeten beginnen met een concept dat relevant en actueel is voor diegene die je wilt te bereiken. Wat als je klanten ernaar uit kijken een mail van je te ontvangen? En wat als ze er 15, 30 of 45 minuten aandacht aan besteden? Wat als ze het delen met hun vrienden? Dat is wat content marketing zo interessant maakt in een wereld waar men duizenden marketingberichten per persoon, per dag krijgt.

Met traditionele marketing praat je tegen mensen met content marketing praat je met mensen.

Andere voordelen:

  • SEO: Zoekmachines belonen websites die kwalitatieve, relevanten content plaatsen
  • SEA: Om advertenties te laten werken en goede ROI genererende PPC's te maken heb je goede content nodig
  • Wanneer je content marketing goed inzet heeft je Inbound marketing een beter resultaat.

 

 

 


© 2020 Nadine van Tilburg. All Rights Reserved.